What's new

Welcome to TerraMaps Forum

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Game Crashes at the same spot

Sweatforneutrality

New member
Joined
Sep 4, 2022
Messages
3
Reaction score
1
I love the Road To Asia map it is a great map to discover a big part of Asia.

But I have some problems. In Aschgabat, Turkmenistan and in Pyeongyang, North Korea, the game crashes at the same spot over and over again. The game is running fluently in 60 FPS so I dont think it has to do with my PC.

I would appreciate an answer if anyone know why it crashes and if there is a way to fix.
 

The Saint

Staff member
Beta Tester
Support
Patron
Joined
Apr 10, 2021
Messages
223
Reaction score
83
Location
Lisboa - Portugal
Website
www.facebook.com
I love the Road To Asia map it is a great map to discover a big part of Asia.

But I have some problems. In Aschgabat, Turkmenistan and in Pyeongyang, North Korea, the game crashes at the same spot over and over again. The game is running fluently in 60 FPS so I dont think it has to do with my PC.

I would appreciate an answer if anyone know why it crashes and if there is a way to fix.
To try to help we need more information. What other maps do you use and if possible send the game.log file
 

The Saint

Staff member
Beta Tester
Support
Patron
Joined
Apr 10, 2021
Messages
223
Reaction score
83
Location
Lisboa - Portugal
Website
www.facebook.com
I love the Road To Asia map it is a great map to discover a big part of Asia.

But I have some problems. In Aschgabat, Turkmenistan and in Pyeongyang, North Korea, the game crashes at the same spot over and over again. The game is running fluently in 60 FPS so I dont think it has to do with my PC.

I would appreciate an answer if anyone know why it crashes and if there is a way to fix.

and as you know the exact location of the crash, it helped that just before the game crashed, pressing F11 gave us the exact coordinates. (after F11 just F10 to save the screen)
 

OlafJ

COO, Admin
Staff member
Admin
Support
Patron
Joined
Apr 4, 2021
Messages
347
Reaction score
191
Location
Gorinchem, Netherlands
Website
terramaps.net
Change your buffer size:

1. Go to Documents\Euro Truck Simulator 2 or Documents\American Truck Simulator

2. Open config.cfg in Notepad (this is a normal text file)

3. Find uset r_buffer_page_size and change the value from 10 to either 30 or 50
 

Sweatforneutrality

New member
Joined
Sep 4, 2022
Messages
3
Reaction score
1
To try to help we need more information. What other maps do you use and if possible send the game.log file
I also use ProMods, RusMap, The Great Steppe Map and Road to Asia Map
But somehow i cant send the game.log file
 

OlafJ

COO, Admin
Staff member
Admin
Support
Patron
Joined
Apr 4, 2021
Messages
347
Reaction score
191
Location
Gorinchem, Netherlands
Website
terramaps.net
I also use ProMods, RusMap, The Great Steppe Map and Road to Asia Map
But somehow i cant send the game.log file
Sorry there is a problem with uploading files
Did you try the change the buffer size as discribed above?
Or please join our Discord for futher assitance!
 

Sweatforneutrality

New member
Joined
Sep 4, 2022
Messages
3
Reaction score
1
Sorry there is a problem with uploading files
Did you try the change the buffer size as discribed above?
Or please join our Discord for futher assitance!
I changed the buffer size up to 30 and it worked at the spot in Pyeonyang. I still have to try it in Aschgabat but I think it will work there as well.

Thank you very much :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Top